Specialisaties

Sportrevalidatie

Ruben Dejaeger is aangesloten als kine bij voetbalclub KVC Deerlijk Sport.

DeĀ  lichaamsdynamiek en het athletisch vermogen van iedere sporter is uniek. Doordat de sporter, amateur of professioneel, veel van zijn/haar lichaam vraagt doorheen het seizoen is het niet onmogelijk dat zich letsels voordoen. Deze kunnen het gevolg zijn van een acuut trauma of eerder ten gevolge van de repetitieve belasting: overbelastingsletsels. Voor elk van deze letsels wordt een progressief revalidatieschema opgesteld op maat van de sporter om zo het risico op herval te minimaliseren. Het correct progressief belasten in overeenstemming met het natuurlijk herstel van het lichaam is een sleutel tot succesvolle revalidatie.

Manuele therapie

Heel wat mensen worden in de loop van hun leven geconfronteerd met nek- en of rugklachten.

Manuele therapie is een specialisatie die zich toelegt op de meer complexe nek- en rugklachten. Aan de hand van een bewegingsonderzoek wordt gecontroleerd wat de oorzaak is van de klacht. Daarna wordt de klacht in zijn totaliteit behandeld. Binnen de manuele therapie wordt gebruik gemaakt van myofasciale -, mobilisatie- en manipulatietechnieken voor de wervelzuil. Deze technieken doelen de spierspanning en blokkages in de rug op te heffen en zo de bewegingsvrijheid te herstellen.

Dry Needling

Snelwerkend bij myofasciale pijn

Dry needling is een relatief nieuwe behandelstrategie die gebruikt maakt van fijne naalden, deze worden in de zogenaamde triggerpoints ingebracht. Dit zorgt voor een kortdurend verkrampingsgevoel in de spier waarna deze weer meer ontspant. Na een sessie dry needling wordt warmte aangeraden om de aangeprikte spier weer beter te laten relaxeren.