Specialisaties

hoe gaan we te werk

Sportrevalidatie

De  lichaamsdynamiek en het atletisch vermogen van iedere sporter is uniek. Doordat de sporter, amateur of professioneel, veel van zijn/haar lichaam vraagt doorheen het seizoen is het niet onmogelijk dat zich letsels voordoen. Deze kunnen het gevolg zijn van een acuut trauma of eerder ten gevolge van de repetitieve belasting: overbelastingsletsels.

Voor elk van deze letsels wordt een progressief revalidatieschema opgesteld op maat van de sporter om zo het risico op herval te minimaliseren.

Het correct progressief belasten in overeenstemming met het natuurlijk herstel van het lichaam is een sleutel tot succesvolle revalidatie.

Manuele therapie

Heel wat mensen worden in de loop van hun leven geconfronteerd met nek- en of rugklachten. Manuele therapie is een specialisatie die zich toelegt op de meer complexe nek- en rugklachten. Aan de hand van een bewegingsonderzoek wordt gecontroleerd wat de oorzaak is van de klacht. Daarna wordt de klacht in zijn totaliteit behandeld.

Binnen de manuele therapie wordt gebruik gemaakt van myofasciale -, mobilisatie- en manipulatietechnieken voor de wervelzuil. Deze technieken doelen de spierspanning en blokkages in de rug op te heffen en zo de bewegingsvrijheid te herstellen.

Vaak in combinatie met oefentherapie om het spierkorset rond de wervelzuil te activeren.

dry needling

Dry Needling

Snelwerkend bij myofasciale pijn. Dry needling is een relatief nieuwe behandelstrategie die gebruikt maakt van fijne naalden, deze worden in de zogenaamde triggerpoints ingebracht. Dit zorgt voor een kortdurend verkrampingsgevoel (‘twitch’) in de spier waarna deze weer meer ontspant.

Na een sessie dry needling wordt warmte aangeraden om de aangeprikte spier weer beter te laten relaxeren

Bijzondere interesse: ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson heeft zijn oorsprong in neurodegeneratieve veranderingen in de hersenen. Het komt voor bij mannen en vrouwen, zowel op jonge als oudere leeftijd.

Het ziektebeeld van Parkinson is heel uiteenlopend en bij iedereen verschillend.

Een van de hoofdkenmerken is dat alledaagse bewegingen zoals rechtstaan, evenwicht houden en stappen moeilijker verlopen. Om deze motorische symptomen te counteren en ermee leren om te gaan is een adequate kinesitherapeutische behandeling noodzakelijk. Ik school mij regelmatig bij in deze materie omdat ik geloof dat een goeie kinesist een meerwaarde kan zijn voor de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten.

ziekte van parkinson

Maak direct online je afspraak

Snel en eenvoudig