Praktisch

Praktisch

In de praktijk worden zowel manuele behandeling als oefentherapie uitgevoerd. Er wordt behandeld in een 1-op-1 relatie tussen patiënt en kinesitherapeut om de tijd optimaal te gebruiken. De praktijk bevindt zich in de Geeststraat (zijstraat van de Waregemstraat) op de Molenhoek en is voorzien van een ruime parking. Naast de behandelingen in de praktijk worden ook huisbezoeken gedaan voor mensen die zich moeilijker kunnen verplaatsen.

Kinesitherapiebehandelingen gebeuren bij voorkeur op voorschrift van een arts. Afhankelijk van het type pathologie wordt er ook een verslag opgesteld om de evolutie in behandeling weer te geven.

Dit brengt u best mee op de 1ste afspraak:

  • Voorschrift van de arts
  • Kleefbriefje van uw mutualiteit
  • Uw identiteitskaart
  • Bijkomende medische informatie: beeldvorming, operatieverslagen, …

Dit kan u verwachten bij de kinesitherapeut:

Tijdens de 1ste afspraak wordt er via een gericht en persoonlijk gesprek nagegaan wat de kern van het probleem is. Vaak spelen heel wat verschillende factoren een rol bij het ontstaan van een letsel of blessure. Het is belangrijk om alle factoren te identificeren, iedere persoon en blessure is immers anders. Daarnaast wordt er ook een kinesitherapeutisch onderzoek uitgevoerd om de diagnose te bevestigen en de juiste keuze te maken naar behandeling.

Voor de betaling kan contant worden afgerekend of door middel van overschrijving op het einde van een reeks behandelingen.